Om oss

Vilka är då vi som bestämt oss för att Uppsala behöver ytterligare en musikaffär? Vi är helt enkelt ett gäng entusiaster som sprungit in i varandra till och från under årens lopp på grund av att vi alla har ett brinnande intresse för musik. Efter år av bekantskap kom vi fram till att det nog faktiskt behövdes ytterligare en musikaffär i staden, en som vi själva skulle tycka om att besöka, som skulle kunna tillfredsställa våra behov. Delvis hänger det hela samman med vårt intresse för vinylskivor, men också det faktum att vi alla spelat i olika band genom åren, om ock inte på någon högre nivå – glada amatörer är vad vi är!

Vi som startat Musiklandet är:

Börje
Börje har tidigare jobbat som musiklärare på högstadiet och även om han tycker att det är ett toppenjobb så har han ändå länge känt att han vill gå vidare med det där med musik. Spelar gitarr till husbehov och har gett upp planerna på att bli rockstjärna. Tycker mycket om 70-talsrock som Bolan, Bowie och liknande, men även jazz och psykedelisk musik från 1960-talet går ner.

Lars-Åke
Lars-Åke började spela trummor redan som liten och har spelat i flera olika band under årens lopp, i huvudsak olika jazzkonstellationer. Fortfarande spelar han trummor så ofta han kommer åt och han är även Musiklandets jazz-expert.

Bengt
Bengt är den på Musiklandet som inte spelar något instrument, men det betyder inte att han inte kan det här med musik. Har en imponerande skivsamling med massor av vinylskivor från främst 1960- och 1970-talet. När det gäller klassisk rock, pop, soul och r’n’b finns det inte mycket som inte Bengt kan.

Det är alltså vi tre som driver Musiklandet. Vi är alla glada och sociala och tar oss gärna tid att prata musik med våra besökare – oavsett om de köper någonting eller inte!

© 2020 Musiklandet  –  kontakt@musiklandet.nu  –  018-15 331 27  –  Säbygatan 35, 753 23 Uppsala