Vinyl Forever!

Att vi här på Musiklandet gillar vinyl är ingen hemlighet, snarare tvärtom. Vi är också snabba med att påpeka att vi inte på något vis hatar CD-skivor och mp3-er. CD-skivor är ett helt OK format som utnyttjats väldigt dåligt vad gäller mastering. Men alldeles oavsett detta så är det något speciellt med vinyl. Vi är därför självklart glada över de senaste årens comeback för vinyl, och att fler och fler yngre – som ju växte upp med CD eller till och med mp3 – intresserar sig för det.

CD-skivor tror vi kommer kommer försvinna, eftersom det är ett ”onödigt” format – rent digitala format som flac kan ersätta dem helt och hållet (och de senaste åren har ju CD-skivornas försäljning minskat drastiskt). Men den fulla upplevelsen av vinyl kan aldrig digitaliseras till 100 procent, och därför kommer den nog heller aldrig att dö. Det är ungefär som med böcker. Kindle och läsplattor är nog bra och så, men det är fortfarande något alldeles speciellt med en riktig bok.

Här kommer därför en kort dokumentär (som vi inte gjort själva) om vinylskivan och dess comeback. På 11 minuter lyckas den förklara mycket av det som gör att vinyl slår både CD-skivor och digitala nedladdningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2020 Musiklandet  –  kontakt@musiklandet.nu  –  018-15 331 27  –  Säbygatan 35, 753 23 Uppsala